”Ihan liian kiire mihinkään muutokseen, vaikka vointini onkin päivä päivältä huonompi. En pysty nyt keskittymään mihinkään uuteen, sillä ajatus ei pysy kasassa ja nukkumisestakaan ei tule mitään”. Kuulostaako tutulta ja miksi näin, vaikka terveys komeilee yleensä arvolistallamme kolmen tärkeimmän asian joukossa ja kyseessä on ainut kotimme eli kehomme, jossa oleskelun pitäisi olla mahdollisimman viihtyisää! 

Netti, tv ja lehdet ovat täynnä ohjeita – mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia on siis aivan rajattomasti. Tiedosta on siis tuskin puutetta, mutta tavoitteet ja mahdollisuudet saattavat olla liian kaukana tämän hetken omasta jaksamisesta tai sitten et vain tiedä mistä aloittaisit ja ketä uskoisit. Lisäksi netin ohjeet voivat olla täysin sopimattomia omiin ongelmiisi. Olemme yksilöllisiä, terveydellisiä ongelmia voi olla useampia ja ongelmat liittyvät yleensä tosiinsa. Joten eipä ihme, jos muutokset jäävät odottelemaan tulevaisuutta, joka harvoin on sen ihmeellisempi kuin tämäkään hetki tässä nyt.     

Mitä jos voisit tehdä osan muutoksista minimaalisella vaivannäöllä? Entäpä jos ujuttaisit uusia asioita elämääsi vähitellen? Voisit vaikkapa laittaa kurkkuviipaleita, sitruunaa tai mintunlehtiä vesikannuun ja juoda kannullisen vettä joka päivä. Saattaisit huomata, kuinka vesi todellakin maistuu paremmalta ja imeytyy kehoosi paremmin. Lisäksi voisit yllättää itsesi päivittäin kahvin lisäksi tai sen sijaan smoothiella tai raikkaalla vihermehulla. Toisin kuin ajatellaan, monet terveyttä edistävistä muutoksista eivät vie juurikaan aikaa, mutta vaikuttavat kehosi toimintaan olennaisesti. Myöskään gluteiinittomuus tai maidottomuus ei vie tänä päivänä yhtään sen enempää aikaa kuin gluteiinin tai maitotuotteiden käyttö. Hyvillä ohjeilla ja ohjeistuksella voit nimittäin rauhoittaa suolistosi tilannetta ja tukea maksasi toimintaa samalla kuin pyörität arkesi rutiineja. 

Voi myös olla, että olet jo yrittänyt hoitaa itseäsi. Esimerkiksi kilpirauhasesta johtuva hormonaalinen epätasapainotila voi kiristää hermosi äärimmilleen yöunien sekä huumorintajun kadottua jo ajat sitten. Ärhäkkä suoliston bakteerikanta voi näkyä jo kasvoiltakin tai sitten vaan stressi ei ole hallussa ollenkaan eikä keittiössäsikään rakasteta ruoanlaittoa. Mutta olipa tilanne mikä tahansa ja piditpä kokkailusta tai et – apua on saatavilla! Funktionaalinen lääketiede keskittyy sinun elimistöösi kokonaisuutena. Health Happens -valmennuksessa muutokset tehdään oikeassa järjestyksessä keskittyen terveyden kannalta olennaisiin asioihin ja niin, että sinun on mahdollisimman helppoa toteuttaa niitä päivittäisessä arjessasi.  

Aika voida paremmin jo tänään! Valmennus on aina matka Sinun hyvinvointiisi!